MHD Olomouc v kontextu IDSOK - Dostálová, Pavla (2010)
Práce pojednává o městské hromadné dopravě v Olomouci. Teoretická část práce se zabývá osobní dopravou. Následuje popis území - Olomouckého kraje - včetně jeho dopravní infrastruktury a integrovaného dopravního systému IDSOK. Hlavní část práce se věnuje MHD v Olomouci, kde jsou řešeny vybrané problémy - jako komfort cestujících, dodržování jízdních řádů, celková komunikace s cestujícím a trasování linek - konkrétně zavedení tramvajové dopravy do jižních sídlišť a určení provozních nákladů autobusové a tramvajové dopravy na zajištění přepravy z jižních sídlišť Povel a Nové Sady do centra města.