Nadnárodní společnosti v globalizačních procesech - Švejda, Jiří; Jiránková, Martina, 1967-; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se zabývá vymezením role nadnárodních společností ve světové ekonomice, v kontextu s internacionalizačními a globalizačními procesy. Snaží se vystihnout jejich dopady na současnou lidskou společnost. Zvláštní důraz je kladen na zkoumání historických souvislostí a předchůdců dnešních nadnárodních společností. Pozornost je též věnována globalizaci jako takové.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; globalizace; bakalářské práce; globalization; bachelor's theses