Manipulace s kurzem cenných papírů - Crha, Jiří; Kříž, Radim, 1965-; Štěpánek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou manipulace s kurzem cenných papírů a jiných investičních nástrojů. První část práce je věnována legislativně teoretickému úvodu, kdy je analyzována úprava manipulace nejprve na úrovni komunitární, posléze pak v dosahu českého právního řádu. Výklad relevantních norem je teleologický, tj. zaměřen na cíl regulace. Bez povšimnutí zde nezůstává ani dozorová funkce České národní banky a Evropského výboru regulátorů cenných papírů. Co se týče praktické části, po rozboru jednotlivých forem manipulace následuje analýza vlivu investičních doporučení na kurz cenných papírů. Na závěr jsou v kontextu platné právní úpravy z oblasti ochrany kapitálového trhu před jeho zneužitím rozebírány konkrétní případy manipulace, které se odehrály v minulosti.
Vedoucí práce: Radim Kříž
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses