Měnový hedging s využitím finančních derivátů - Slavík, Tomáš (2010)
Diplomová práce "Měnový hedging s využitím finančních derivátů" podává ucelený přehled o zajišťovacím derivátovém vztahu na konkrétních reálných datech. Základem je celá životnost kontraktů, tedy od uzavření až po vypořádání. Práce zachycuje zajišťovací vztah s českou účetní legislativou a snaží se ukázat na možné slabiny a zlepšení stávajícího stavu.