Energetická bezpečnosť Slovenskej republiky - Chovanová, Andrea (2010)
Cieľ práce je analyzovať a vyhodnotiť súčasné možnosti zásobovania Slovenskej republiky energetickými surovinami a taktiež aj možnosti, ako sa Slovenská republika môže vyrovnať s tlakom na zásobovanie energetickými surovinami, ktoré nasledujúce desaťročia prinesú.