Zavedení procesů řízení projektu dle PMBOK v sofwarové společnosti - Bykadorov, Andrej (2010)
Tato diplomová práce se bude zabývat nastavením pracovních postupů (procesů), nástrojů a výsledných reportů v softwarové společnosti tak, aby splňovaly principy projektového řízení popsaného v PMBOK. Hlavními cíli je poskytnout čtenáři základní přehled nad znalostními a procesními oblastmi těchto standardů, aby se dokázal v práci orientovat. Dalším cílem je samotné nastavení a vytvoření plánu implementace jednotlivých částí vývojového procesu v existující softwarové společnosti. A aby bylo vůbec možné procesy sledovat, je nezbytným krokem definice reportů a kontrolních mechanismů, což je posledním cílem této práce. Velkým přínosem pro společnost Memos Software bude zlepšení celého vývojového a plánovacího procesu a možnost měření efektivity projektového řízení s větší jistotou a přesností. Jelikož v dané společnosti zastávám pozici technického ředitele, jsem tak schopen vydefinovat problémové oblasti a nastavit zkvalitnění jednotlivých pracovních postupů pro projektové vedoucí.