Investování v ČR ve vztahu k HDP - Jiráková, Eliška (2009)
Investování jako takové prošlo poslední dobou bouřlivým vývojem a lidé hledají stále nové a nové způsoby jak zhodnotit své finanční prostředky, uchránit je před dopady inflace popřípadě jak nejsnáze zbohatnout Práce se zabývá investičními možnostmi pro občany ČR ve vztahu k zhodnocení jejich příjmů a ve vztahu k blahobytu v zemi měřeného pomocí HDP. V první části je popsána historie investování a investiční možnosti. Následně se práce zabývá vývojem HDP a dopady alokace finančních prostředků do různých investičních nástrojů na vývoj HDP. Poslední část je věnována modelaci dalšího vývoj investování na vývoj HDP v ČR.