Investování v ČR ve vztahu k HDP - Jiráková, Eliška; Bartošová, Jitka; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Investování jako takové prošlo poslední dobou bouřlivým vývojem a lidé hledají stále nové a nové způsoby jak zhodnotit své finanční prostředky, uchránit je před dopady inflace popřípadě jak nejsnáze zbohatnout Práce se zabývá investičními možnostmi pro občany ČR ve vztahu k zhodnocení jejich příjmů a ve vztahu k blahobytu v zemi měřeného pomocí HDP. V první části je popsána historie investování a investiční možnosti. Následně se práce zabývá vývojem HDP a dopady alokace finančních prostředků do různých investičních nástrojů na vývoj HDP. Poslední část je věnována modelaci dalšího vývoj investování na vývoj HDP v ČR.
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: matematické modely; investice; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; mathematical models; investments; master's theses