Spokojnosť zákazníkov so službami Hotela Kaskády - Slobodníková, Stanislava (2010)
Cieľom diplomovej práce je vyhodnotiť spokojnosť zákazníkov so službami Hotela Kaskády. Dôraz je pritom kladený na jedinečnosť každého zákazníka a jeho osobnosti. Práca teda prináša psychologický pohľad na problematiku uspokojovania potrieb hotelových hostí. Zber dát a ich analýza prebehla na základe dotazníkového šetrenia a ich vyhodnotenie je zdrojom návrhov spôsobov nápravy, zlepšenia a skvalitnenia oblastí hotelových služieb, s ktorými hostia vykazovali nespokojnosť. Sekundárnym cieľom práce rovnako tak je priniesť návrh prepracovania existujúceho dotazníka do podoby prehľadnejšej a pre hosťa zrozumiteľnejšej pri súčasnom zachovaní alebo zvýšení jeho vypovedacej hodnoty. Posledným bodom, ktorý si práca kladie za cieľ dosiahnuť, je nájsť spôsoby motivácie hotelového hosťa, ktoré prispejú k jeho ochote spolupracovať pri vyplňovaní dotazníka a poskytovaní spätnej väzby z jeho strany.