Využití metod vícekriteriálního rozhodování při výběru internetového připojení pro domácnosti - Sova, Ondřej (2010)
Diplomová práce se zabývá využitím metod vícekriteriálního rozhodování při volbě internetového připojení v domácnosti s územním zaměřením na hlavní město Praha. Teoretická část se zabývá stručným popisem využívaných technologií, vybírá vhodné poskytovatele pro srovnání a jejich tarify, popisuje hodnocená kritéria a podrobně popisuje principy a metody vícekriteriálního rozhodování. V praktické části jsou popsány tři typy modelových uživatelů s různými preferencemi, na kterých jsou testovány 3 vybrané metody vícekriteriálního rozhodování. Práce obsahuje srovnání výsledků s původními hodnotami a hodnotami zpřesněnými a celkové srovnání a z toho vyvozené závěry.