Využití metod vícekriteriálního rozhodování při výběru internetového připojení pro domácnosti - Sova, Ondřej; Kuncová, Martina, 1974-; Šindelářová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Diplomová práce se zabývá využitím metod vícekriteriálního rozhodování při volbě internetového připojení v domácnosti s územním zaměřením na hlavní město Praha. Teoretická část se zabývá stručným popisem využívaných technologií, vybírá vhodné poskytovatele pro srovnání a jejich tarify, popisuje hodnocená kritéria a podrobně popisuje principy a metody vícekriteriálního rozhodování. V praktické části jsou popsány tři typy modelových uživatelů s různými preferencemi, na kterých jsou testovány 3 vybrané metody vícekriteriálního rozhodování. Práce obsahuje srovnání výsledků s původními hodnotami a hodnotami zpřesněnými a celkové srovnání a z toho vyvozené závěry.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses