Daňový systém Spojených států a možnosti implementace do daňového práva ČR - Dugová, Alena, 1985-; Láchová, Lenka, 1959-; Teklý, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce poskytuje čtenáři komplexní pohled na daňový systém USA a další zásadní informace o zdanění v USA. Práce se zabývá analýzou daňového systému Spojených států amerických, který lze charakterizovat jako velmi propracovaný a složitý. Nejprve vymezuje základní daňové teorie v kontextu s prostředím USA. Konkrétně obsahuje informace o daních, které jsou v USA uvalovány na federální, státní a municipální úrovni. Dále se práce zabývá protikrizovými opatřeními zavedenými a navrhovanými v USA v daňové oblasti. Zabývá se i zhodnocením možností implementace daňových opatření do daňového práva ČR. Obsahuje návrhy konkrétních opatření, které by mohly vylepšit české daňové právo, mezi které patří zejména zlepšení daňové platební morálky a posílení právní jistoty. Existují však i konkrétní možná opatření jako procesní prvky, přístup a kvalita informací, snižování daňového zatížení, konstrukční prvky daní a vzdělanost v oblasti daní.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses