Vzájemné souvislosti úrokových sazeb a měnových kurzů (na příkladu vybraných zemí) - Kočí, Tomáš; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Kunz, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato práce se zabývá vztahem měnového kurzu a úrokového diferenciálu. V první (teoretické) části je uvedeno a okomentováno rozdělení systémů měnových kurzů, tato část dále pokračuje vysvětlením teoretického základu vztahu úrokové míry a měnového kurzu z pohledu modelu trhu aktiv, platebně-bilančního přístupu a teorie parity úrokové míry. V analytické části se práce zabývá ověřením teoretických předpokladů na empirických datech. Na vzorek deseti evropských zemí jsou aplikovány postupy grafické analýzy, regresní analýzy a analýzy pomocí modelu VAR s cílem identifikovat vztah měnového kurzu a úrokového diferenciálu.
Vedoucí práce: Jaroslava Durčáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses