Fundamentálna a technická analýza akcie Komerční banka, a. s. - Pospišová, Zuzana; Veselá, Jitka; Kubík, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práca sa zameriava na fundamentálnu a technickú analýzu akcie Komerční banka, a.s. Cieľom diplomovej práce je aplikovať vybrané techniky oboch analýz a na základe zhodnotenia získaných výsledkov odporučiť vhodné investorské chovanie. Práca súčasne informuje čitateľa o teoretických základoch a predpokladoch jednotlivých analýz a ich metód. Prvá kapitola obsahuje globálnu fundamentálnu analýzu doplnenú o analýzu vzťahu indexu PX a jednotlivých faktorov pomocou korelačného koeficientu. Ďalšie kapitoly sa zaoberajú odvetvovou fundamentálnou analýzou a stanovením vnútornej hodnoty akcie. Posledná kapitola dopĺňa analýzu akcie o časť technickú, pri ktorej sú využité chartové metódy a metódy založené na technických indikátoroch.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses