On-line obchody s komoditami - Ripelová, Lucie; Málek, Jiří, 1953-; Paholok, Igor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zabývá, se kterými komoditami se v dnešní době obchoduje. Zaměřuje se na obchody s fyzickým dodáním, nikoliv na obchody spekulativní. Cílem diplomové práce je právě výběr vhodných komodit pro obchodování na internetovém portálu. První část práce je věnovaná přehledu dosavadního poznání v oblasti obchodování s komoditami. Druhá část práce se zaměřuje na analýzu burzovního i mimoburzovního trhu, a to jak v České republice, tak i ve světě. Výsledkem každé analýzy je přehled obchodovaných komodit. Není opomenuta ani komparace burzovního a mimoburzovního trhu. Třetí část práce pojednává o popisu funkčnosti portálu opentrade.cz, pro který byly analytické práce provedeny, včetně výčtu vybraných komodit, a o specifiku portálu opentrade.cz, a sice barterových obchodů.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor dipl. práce]; komoditní burzy; diplomové práce; commodity exchanges; master's theses