Využití franchisingu ve vybrané firmě - Kuchařová, Jana (2010)
Diplomová práce je zaměřena na franchising a jeho využití v praxi. Cílem práce je vymezení slabých a silných stránek franchisového systému vybrané společnosti OREA HOTELS a navržení změn vedoucích ke zlepšení. V první části jsou definovány pojmy, definice a formy franchisingu,vznik a vývoj franchisingu, výhody a nevýhody franchisingu pro poskytovatele resp. nabyvatele franchisy. Praktická část je věnována aplikaci franchingu ve vybrané firmě, zhodnocení výhod, které tento systém zájemcům o franchisu nabízí a co po nich vyžaduje. Součástí práce jsou i doporučení vedoucí ke zlepšení slabých stránek.