Využití franchisingu ve vybrané firmě - Kuchařová, Jana; Turnerová, Lenka, 1957-; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práce je zaměřena na franchising a jeho využití v praxi. Cílem práce je vymezení slabých a silných stránek franchisového systému vybrané společnosti OREA HOTELS a navržení změn vedoucích ke zlepšení. V první části jsou definovány pojmy, definice a formy franchisingu,vznik a vývoj franchisingu, výhody a nevýhody franchisingu pro poskytovatele resp. nabyvatele franchisy. Praktická část je věnována aplikaci franchingu ve vybrané firmě, zhodnocení výhod, které tento systém zájemcům o franchisu nabízí a co po nich vyžaduje. Součástí práce jsou i doporučení vedoucí ke zlepšení slabých stránek.
Vedoucí práce: Lenka Turnerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; franchising; diplomové práce; franchising; master's theses