Daňový systém Švédska a jeho vývoj - Kučerová, Zuzana; Láchová, Lenka, 1959-; Maaytová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce pojednává o daňovém systému Švédska. Cílem je popsat jeho vývoj v závislosti na hospodářské a politické situaci země a seznámit čtenáře s aktuálními daňovými podmínkami. Práce se dále zaměřuje na aktuální změny týkající se zdanění, které mají původ v celkovém ekonomickém vývoji země, v pokračující evropské integraci a současně jsou i reakcí na stávající celosvětovou ekonomickou krizi. Závěr práce obsahuje komparaci základních ukazatelů týkajících se zdanění mezi Švédskem a dalšími členskými státy Evropské unie. Na základě této práce by měl čtenář získat komplexní představu o charakteru tohoto daňového systému, který se odlišuje od ostatních států Evropské unie.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses