Směnka jako zajišťovací institut - Charvátová, Hana (2010)
Tato práce se zabývá směnkou, která plní v právních vztazích zajišťovací funkcí. Skládá se ze tří částí. V první části je zmíněna obecná právní úprava směnky, bez ohledu na funkci, kterou plní. Část druhá je věnována přímo problematice zajišťovací směnky. Je dotvořen právní rámec z prvé části a to především prostřednitvím judikatury. Třetí část se zabývá praktickým využitím směnky jako zajištění bankovních úvěrů.