Směnka jako zajišťovací institut - Charvátová, Hana; Češková, Marie; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato práce se zabývá směnkou, která plní v právních vztazích zajišťovací funkcí. Skládá se ze tří částí. V první části je zmíněna obecná právní úprava směnky, bez ohledu na funkci, kterou plní. Část druhá je věnována přímo problematice zajišťovací směnky. Je dotvořen právní rámec z prvé části a to především prostřednitvím judikatury. Třetí část se zabývá praktickým využitím směnky jako zajištění bankovních úvěrů.
Vedoucí práce: Marie Češková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses