Přepravní služby společnosti DHL se zaměřením na automobilový průmysl - Knappová, Jana (2010)
Diplomová práce představuje společnost DHL jako hlavního poskytovatele logistických služeb pro automobilovou firmu Jaguar Land Rover. Zaměřuje se zejména na oblast plánování dopravy a management dodavatelů. Nejprve je analyzován vznik a obsah smlouvy uzavřené mezi oběma firmami. Další část se zaměřuje na specifika plánování mezinárodní dopravy a úlohu managementu dodavatelů. Součástí je i představení informačních systémů používaných pro účely plánování. Praktickou částí diplomové práce je identifikace konkrétních problémů a návrhy jejich řešení. Na závěr je zhodnocena úspěšnost firmy DHL jako logistického partnera firmy Jaguar Land Rover.