Mezilidské vztahy na pracovišti - bossing - Nováková, Magdalena (2010)
Cílem této práce je teoreticky uchopit problematiku mezilidských vztahů na pracovišti se zaměřením na jejich negativní stránku, přesněji tedy na psychický teror na pracovišti. Teoretická část pojednává o existenci a typech mezilidských vztahů na pracovišti, o sociální interakci a komunikaci mezi pracovníky. Větší část je zaměřena na konflikty na pracovišti a především na bossing. Jsou zde popsány jednotlivé fáze, příčiny a strategie. Dále je zde uvedena typologii pachatelů, následky, které psychický teror na pracovišti způsobuje a na závěr i možný způsob obrany. V Praktické části je teorie demonstrována na konkrétním reálném případě formou případové studie.