Mezilidské vztahy na pracovišti - bossing - Nováková, Magdalena; Kašparová, Eva, 1958-; Cipro, Martin, 1968-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem této práce je teoreticky uchopit problematiku mezilidských vztahů na pracovišti se zaměřením na jejich negativní stránku, přesněji tedy na psychický teror na pracovišti. Teoretická část pojednává o existenci a typech mezilidských vztahů na pracovišti, o sociální interakci a komunikaci mezi pracovníky. Větší část je zaměřena na konflikty na pracovišti a především na bossing. Jsou zde popsány jednotlivé fáze, příčiny a strategie. Dále je zde uvedena typologii pachatelů, následky, které psychický teror na pracovišti způsobuje a na závěr i možný způsob obrany. V Praktické části je teorie demonstrována na konkrétním reálném případě formou případové studie.
Vedoucí práce: Eva Kašparová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses