Koncept životního pojištění s dobročinnou složkou - Nečas, Dalibor; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Fiala, Tomáš, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Autor přichází s konceptem nového typu pojistného produktu rozšiřujícího dosavadní nabídku rezervotvorných životních pojištění. Chce povzbudit k uzavření životního pojištění klasickými produkty dosud neoslovenou cílovou skupinu potenciálních klientů životních pojišťoven, přičemž rozšíření životních pojištění má být jedním z nástrojů vedoucích ke zmírnění ekonomických důsledků demografického stárnutí obyvatelstva. Princip nového pojistného produktu je založen na specifickém využití podílů na zisku z rezerv pojistného životních pojištění formou tzv. dobročinné složky. Pojišťovnám se skrze představovaný produkt otevírá v oblasti marketingu možnost spolupráce s nekomerčními subjekty, zabývajícími se charitativní činností, kterým naopak nový produkt zajišťuje dlouhodobý příjem na financování jejich dobročinných aktivit.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; stárnutí; dobročinnost; pojištění; diplomové práce; aging; charity; insurance; master's theses