Strategická analýza pivovarnictví v ČR - Kohoutek, Pavel (2010)
Bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou společnosti Plzeňský prazdroj, a.s. a analýzou trhu pivovarnictví v ČR. Společnost Plzeňský prazdroj, a.s. sídlí v Plzni a patří mezi největší podniky na trhu. Cílem práce je představit možnosti strategické analýzy, která je prvním krokem při ocenění podniku na základě analýzy výnosů. Strategická analýza se dělí na tři části. Obsahem první části je hodnocení atraktivity trhu a stanovení prognózy trhu pivovarnictví v ČR. Ve druhé části je společnost sledována ve srovnání s konkurencí. Poslední částí je stanovení prognózy tržeb společnosti Plzeňský prazdroj, a.s.