Bezpečnost a udržitelnost energetické politiky EU - Kaša, Daniel (2010)
Předmětem zkoumání bakalářské práce je otázka energetické bezpečnosti a udržitelnosti energetického sektoru Evropské unie. Pomocí analýzy vývoje koordinace společné evropské energetické politiky od jejího počátku až do současnosti a zkoumáním nejdůležitějších determinant energetického sektoru se práce snaží určit, na kolik je současný stav energetiky v EU udržitelný a jakou lze očekávat jeho budoucí vývojovou tendenci.