Akciové cenové bubliny - Li, Xiaokun; Musílek, Petr, 1965-; Veselý, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Ekonomické bubliny hrají stále významnější roli v národním hospodářství, a je možné prohlásit, že tyto bubliny mají již do určité míry tendenci dominovat vývoj reálné ekonomiky. Proto se stává výzkum tohoto ekonomického jevu stále populárnější a významnější. Prioritním cílem této diplomové práce je komplexní analýza cenové bubliny na akciových trzích.V této práci se autor snažil analyzovat historicky významné případy akciových cenových bublin, shrnout jejich společné rysy, hledat faktory zapříčiňující vzniku těchto bubliny a důvody jejich prasknutí. Dále diskutoval o možnostech řešení problému cenových bublin. Další důraz práce spočívá v rešerši teoretických přístupů (včetně souvisejících matematických modelů) z proudu teorie racionální bubliny, ale i z pohledu behaviorálních financí, které se zabývají zkoumáním a měřením cenových bublin na akciových trzích. Autorův pohled na akciové cenové bubliny je podporovaný výsledkem testování dat v empirické části. Po přečtení této práce by čtenář měl získat základní přehled o této špičkové vědě.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; Japonsko; Čína; akcie; diplomové práce; Japan; China; stocks; master's theses