Analýza vybraných modelov kreditného rizika - Sedlárová, Michala; Málek, Jiří, 1953-; Polák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Hlavným cieľom mojej diplomovej práce je zoznámiť čitateľa s rôznymi spôsobmi merania kreditného rizika pomocou vybraných štrukturálnych modelov. Táto problematika je už obsiahnutá v zahraničnej literatúre. Českí ani slovenskí autori sa problematikou popisu týchto modelov a ich praktickou aplikáciou alebo empirickou verifikáciou doteraz vo svojich publikáciách príliš nezaoberali. Z tohto dôvodu by som chcela tieto modely priblížiť a zoznámiť s nimi aj jazykovo menej zdatných čitateľov. Moja práca sa postupne zameriava v jednotlivých kapitolách na podrobný individuálny popis modelov , spôsob ich konštrukcie a na praktickú aplikáciu mnou vybraných štrukturálnych modelov v nasledovnom poradí: Credit Metrics, Black-Scholesov model, Mertonov model, KMV, Credit Grades. Modely Credit Metrics, Black-Scholesov model a KMV sú prakticky aplikované na reálnych firmách, čím je názorne ukázaný postup výpočtu kreditného rizika pomocou týchto modelov. Posledná kapitola porovnáva jednotlivé modely medzi sebou vo mnou vybraných parametroch.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses