Zhroucené státy v mezinárodních vztazích na příkladu Afghánistánu - Roupcová, Martina; Kváča, Vladimír, 1977-; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce je složena ze čtyř částí. V první části je zaměřena na aplikaci konceptu failed states a teoretický pohled na tuto problematiku. Ve druhé části jsou nastíněny 4 teoretické přístupy, zabývající se zhroucenými státy. Ve třetí kapitole práce přináší analýzu situace v Afghánistánu použitím Failed state indexu. Črtvtá část přináší případovou studii a SWOT analýzu české mise v Afghánistánu.
Vedoucí práce: Vladimír Kváča
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; Afghánistán; diplomové práce; Afghanistan; master's theses