Migrační politika Austrálie kontinuita nebo změna? - Blažková, Jiřina; Cihelková, Eva, 1952-; Popovová, Marie, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Podstatou tohoto textu je podat zhodnocení vývoje migrační politiky Austrálie od vzniku této politiky až do současnosti. První část práce definuje pojmy migrace a imigrační politiky pro oblast Austrálie. Dále je zde rozebrána základní legislativa pro oblast migrace a struktura ministerstva zahraničí. Závěr kapitoly popisuje migrační toky ve světě, které ovlivnily politiku Austrálie i politiku světovou. Z druhé části se dozvíme, jak migrační politika Austrálie vznikla a jaké události za jejím vývojem stojí. Je zde popsána historie přistěhovalectví od samého počátku vzniku dnešní Austrálie, přes různá období, která výrazně ovlivnila imigraci, tedy období zlaté horečky, bílé Austrálie a vznik multikulturalismu. Poslední část přibližuje čtenáři současnou imigrační politiku a migrační toky Austrálie. Je zde vyzdvižena provázanost populačního a ekonomického růstu s příjmem imigrantů a politické změny Austrálie na počátku 21. století.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; imigrace; Austrálie; bakalářské práce; immigration; Australia; bachelor's theses