Mezinárodní postavení Československa v období tzv. 1. republiky - Němcová, Tereza; Veselý, Zdeněk, 1950-; Nechvátal, Martin, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práce se zabývá mezinárodním postavením Československa v letech 1918 až 1938. Jejím cílem je prozkoumat možnosti a šance malého státu na přežití a prosperitu. Práce analyzuje cestu Československa za ziskem samostatnosti během první světové války, jeho účast na Pařížské mírové konferenci, vystupování ve Společnosti národů, vývoj vzájemných vztahů s velmocemi a s nástupnickými státy Rakouska-Uherska a zrod a fungování Malé dohody. Práce se také věnuje událostem, které předcházely podpisu Mnichovské dohody v září roku 1938 a snaží se odpovědět na otázku, zda se mu dalo zabránit a jestli existovala jiná možnost, jak na něj reagovat.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; Československo; diplomové práce; Czechoslovakia; master's theses