Možnosti využití faktoringu v českém vývozu - Matyáš, David; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Němcová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce se zabývá faktoringovým trhem v České republice. V úvodní části práce přibližuje, co je to faktoring. V druhé části jsou v potaz brána témata jako současní faktoři v ČR, vývoj faktoringu, prezentace na internetu, rozmístění na území ČR, vliv délky splatnosti závazků a mezinárodní struktury faktoringu. Z jednotlivých forem faktoringu je kladen důraz na faktoring exportní. V souvislosti na to práce zkoumá také zapojení českých faktorů do mezinárodních struktur a srovnání s výsledky z jiných zemích (zejména z pohledu velikosti obratu vzhledem k velikosti ekonomiky).
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; faktoring; pohledávky; financování; bakalářské práce; factoring; receivables; financing; bachelor's theses