Aktuální diskuse o reformách zdanění příjmů - Horáková, Markéta (2010)
Tato práce se zabývá analýzou aktuálních diskusí a teoretických přístupů k problematice zdanění příjmů nejen v zemích OECD. Po úvodní části zaměřené na teorii problematiky zdanění, následují kapitoly analyzující přístupy a otázky týkající se proběhlých nebo potenciálních reforem zdanění příjmů fyzických resp. právnických osob. Obě stěžejní kapitoly obsahují i syntetickou část, jejímž výstupem jsou trendy prosazující se do budoucna. Při zpracování této práce byl kladen důraz na výstupy a doporučení ze strany OECD.