Příčiny a řešení současné krize v USA a její možné dopady na vybrané země. - Báčová, Štěpánka (2010)
Předpokládaná bakalářská práce se bude věnovat vývoji krize v USA a dopady na vybrané státy tj. Čína a Japonsko. Tyto tři země, které zaujímají důležité postavení ve světě, se před krizí lišily ekonomickou situací, ve které se nacházely. Proto měla krize na každý stát jinak velký dopad. Tyto tři analyzované státy musely dle výchozí situace a dle dopadů krize zavádět různá opatření, aby stimulovaly ekonomiku. Tato bakalářská práce se zaměří i na tyto opatření a na jejich vhodnost použití.