Dynamicky zasílané WWW-stránky - Kotlín, Jiří; Kastl, Jan, 1949-; Veselá, Bohumila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou dynamicky zasílaných WWW stránek. Jejich použití, hlavně u velmi zatížených webových aplikací, přináší kromě nesporných výhod pro uživatele i některé nevýhody z hlediska výkonu serverů a souvisejících technologií. K řešení některých z nich lze využít zpětných proxy serverů. Cílem bylo zprovoznit reverzní proxy server s meziukládáním v prostředí dnes nejpopulárnějšího webového serveru -- Apache. Tento přístup je v práci nejprve podrobně popsán i otestován, následně je prověřen v praxi na vytíženém webovém sídle. Prostředím pro testování i realizaci praktické části byla populární platforma poskytování dynamicky generovaných internetových stránek LAMP (Linux, Apache, PHP,MySQL).
Vedoucí práce: Jan Kastl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: znalostní technologie [obor dipl. práce]; PHP (programovací jazyk); diplomové práce; PHP (programming language); master's theses