Analýza vývoje české daňové politiky v oblasti zdanění příjmů od roku 2005 - Haková, Jana (2010)
Tématem diplomové práce je analýza změn v konstrukčních prvcích daní z příjmů jak fyzických, tak právnických osob v České republice od roku 2005 až po současnost, na ní navazující rozbor vývoje některých ukazatelů, které s touto problematikou přímo souvisí, a mezinárodní srovnání zdanění příjmů. První část práce je zaměřena na popis výchozí legislativní úpravy daní z příjmů v roce 2004, následuje analýza významných změn v daňové politice v oblasti zdanění příjmů od roku 2005 až do roku 2010 a v poslední kapitole jsou zhodnoceny dopady jednotlivých novel na vybrané daňové ukazatele a porovnána míra a struktura zdanění příjmů v České republice se zeměmi Evropské unie a OECD.