Analýza vývoje české daňové politiky v oblasti zdanění příjmů od roku 2005 - Haková, Jana; Vítek, Leoš, 1970-; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tématem diplomové práce je analýza změn v konstrukčních prvcích daní z příjmů jak fyzických, tak právnických osob v České republice od roku 2005 až po současnost, na ní navazující rozbor vývoje některých ukazatelů, které s touto problematikou přímo souvisí, a mezinárodní srovnání zdanění příjmů. První část práce je zaměřena na popis výchozí legislativní úpravy daní z příjmů v roce 2004, následuje analýza významných změn v daňové politice v oblasti zdanění příjmů od roku 2005 až do roku 2010 a v poslední kapitole jsou zhodnoceny dopady jednotlivých novel na vybrané daňové ukazatele a porovnána míra a struktura zdanění příjmů v České republice se zeměmi Evropské unie a OECD.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; daně z příjmů; daňová politika; diplomové práce; income tax; tax policy; master's theses