Vývoj ekonomiky Chorvatska na počátku 3. tisíciletí (vývoj v letech 2001 až 2009) - Vančurová, Petra; Karpová, Eva; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
V rámci předkládané práce je hodnocen ekonomický vývoj Chorvatska v letech 2001 až 2009. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola stručně charakterizuje hospodářský vývoj v druhé polovině dvacátého století. Druhá kapitola obsahuje všeobecnou charakteristiku současné ekonomické a politické situace Chorvatska a dále se zabývá ekonomickým vývojem Chorvatska v letech 2001 až 2009 s důrazem na vývoj vybraných makroekonomických ukazatelů a veličin -- např. HDP, inflace, nezaměstnanosti, platební bilance a vývoje měnového kurzu. Třetí kapitola stručně hodnotí připravenost Chorvatska na vstup do EU.
Vedoucí práce: Eva Karpová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Chorvatsko; bakalářské práce; Croatia; bachelor's theses