České podniky ve vztahu k daňovým rájům - Nováková, Zuzana (2010)
Cílem této práce je analýza podnikatelského prostředí v České republice ve vztahu k daňovým rájům. V teoretické části se práce zabývá daňovými ráji, jejich charakteristickými znaky a nejčastějšími právními formami využívanými v daňových rájích. Praktická část práce řeší příčiny přesunu českých firem do daňových rájů a mapuje sektor offshore služeb v České republice, které se v souvislosti s daňovými ráji využívají. Součástí bakalářské práce je také dotazník pro podnikatele na téma daňové ráje. V závěrečné kapitole je provedena analýza českých firem vlastněných z daňových rájů.