České podniky ve vztahu k daňovým rájům - Nováková, Zuzana; Filipová, Vladimíra; Drozen, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem této práce je analýza podnikatelského prostředí v České republice ve vztahu k daňovým rájům. V teoretické části se práce zabývá daňovými ráji, jejich charakteristickými znaky a nejčastějšími právními formami využívanými v daňových rájích. Praktická část práce řeší příčiny přesunu českých firem do daňových rájů a mapuje sektor offshore služeb v České republice, které se v souvislosti s daňovými ráji využívají. Součástí bakalářské práce je také dotazník pro podnikatele na téma daňové ráje. V závěrečné kapitole je provedena analýza českých firem vlastněných z daňových rájů.
Vedoucí práce: Vladimíra Filipová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses