Dopad současné krize na ekonomiku Velké Británie - Šmahlíková, Eva; Jeníček, Vladimír, 1932-; Abrhám, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práce se zabývá vlivem současné globální finanční a ekonomické krize na hospodářství Spojeného království Velké Británie a Severního Irska jako celek i z pohledu vybraných sektorů. Nejprve jsou stručně představeny příčiny a průběh krize. Poté se práce zaměřuje na makroekonomické dopady krize na Velkou Británii, a sice na hospodářský výkon, trh práce, stav veřejných financí, cenovou hladinu a platební bilanci. V další části práce je blíže analyzován vliv krize na stavební a bankovní sektor. Poslední část práce se soustředí na opatření britské vlády a centrální banky ke zmírnění dopadů krize.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; stavebnictví; finanční krize; Velká Británie; diplomové práce; construction industry; financial crises; Great Britain; master's theses