Proces zapojení ČR do společné obchodní politiky EU - Sudíková, Alena (2010)
Bakalářská práce se zabývá procesem zapojení ČR do společné obchodní politiky EU. Práce je rozdělena do čtyř hlavních kapitol. V první kapitole je popisován vstup ČR do EU. Druhá kapitola se zabývá obchodní politikou ČR a jejími nástroji před vstupem do EU. Ve třetí kapitole jsou popisovány změny přinášející vstup ČR do EU a přijetí pravidel společné obchodní politiky EU. Ve čtvrté kapitole je charakterizován vývoj a provedeno srovnání hlavních ekonomických ukazatelů ČR před a po vstupu do EU (v letech 1993-2003 a 2004-2007). Údaje z roku 2008 v komparaci zachyceny nejsou z důvodu možného ovlivnění světovou hospodářskou krizí.