Proces zapojení ČR do společné obchodní politiky EU - Sudíková, Alena; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce se zabývá procesem zapojení ČR do společné obchodní politiky EU. Práce je rozdělena do čtyř hlavních kapitol. V první kapitole je popisován vstup ČR do EU. Druhá kapitola se zabývá obchodní politikou ČR a jejími nástroji před vstupem do EU. Ve třetí kapitole jsou popisovány změny přinášející vstup ČR do EU a přijetí pravidel společné obchodní politiky EU. Ve čtvrté kapitole je charakterizován vývoj a provedeno srovnání hlavních ekonomických ukazatelů ČR před a po vstupu do EU (v letech 1993-2003 a 2004-2007). Údaje z roku 2008 v komparaci zachyceny nejsou z důvodu možného ovlivnění světovou hospodářskou krizí.
Vedoucí práce: Emílie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; ekonomické ukazatele; bakalářské práce; economic indicators; bachelor's theses