Ekonomická komparace Číny a Indie - Bestová, Adéla (2010)
Čína a Indie jsou součástí uskupení BRIC, tedy zemí s velkým potenciálem. Cílem práce je komparace obou ekonomik, a to včetně predikcí do budoucnosti. První část je věnována historickému vývoji obou zemí s jeho dopady na současné obchodní vztahy. Druhá část je zaměřena na komparaci obou ekonomik, třetí posuzuje tyto země z demografického hlediska a sociální situace. Poslední dvě části analyzují platební bilanci a přímé zahraniční investice, zejména jejich vývoj, teritoriální a komoditní strukturu.