Ekonomická komparace Číny a Indie - Bestová, Adéla; Kašpar, Václav; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Čína a Indie jsou součástí uskupení BRIC, tedy zemí s velkým potenciálem. Cílem práce je komparace obou ekonomik, a to včetně predikcí do budoucnosti. První část je věnována historickému vývoji obou zemí s jeho dopady na současné obchodní vztahy. Druhá část je zaměřena na komparaci obou ekonomik, třetí posuzuje tyto země z demografického hlediska a sociální situace. Poslední dvě části analyzují platební bilanci a přímé zahraniční investice, zejména jejich vývoj, teritoriální a komoditní strukturu.
Vedoucí práce: Václav Kašpar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Indie; Čína; bakalářské práce; India; China; bachelor's theses