"Oceňování nemovitostí, porovnání administrativního a tržního přístupu" - Blažková, Kristina; Heřman, Jan; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
V teoretické části práce jsou vysvětleny základní pojmy a definice z oblasti oceňování včetně vysvětlení jednotlivých používaných metod, a to jak v rámci administrativního přístupu, tak i tržního. V praktické části práce je zjištěna administrativní cena dle platného oceňovacího předpisu a proveden odhad tržní hodnoty nemovitosti pomocí metody porovnávací, výnosové i nákladové. V závěru je výše vypočtených hodnot vyhodnocena, jsou nastíněny hlavní příčiny jejich rozdílů. Nákladové hodnoty vypočtené pomocí tržního i administrativního způsobu jsou vzájemně porovnány. Součástí práce je také shrnutí hlavních rozdílů mezi tržním a administrativním režimem oceňování.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; nemovitosti; diplomové práce; real property; master's theses