Výhody a nevýhody případného přijetí eura v ČR - Pavčová, Sandra; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Gajdušková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato bakalářská práce hodnotí dopady přijetí eura pro Českou republiku. První kapitola podává ucelený přehled vybraných historických událostí už od počátků měnové spolupráce až po samotné budování a formování Hospodářské a měnové unie. Pro tuto práci je stěžejní druhá kapitola, která obsahuje podrobnou analýzu jednotlivých dopadů přijetí eura jak těch pozitivních, tak negativních. Cílem je určit, jaké dopady převládají. K zjištění, jestli tomu tak opravdu je i v praxi, je do této kapitoly zahrnuta část, která se zabývá zkušenostmi zemí, které již euro přijaly za svou domácí měnu. Posledním cílem této práce je určit, v jakém časovém horizontu je nejvýhodnější euro přijmout.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; euro; bakalářské práce; euro; bachelor's theses