REZIDENČNÍ DEVELOPMENT NA ČESKÉM TRHU A JEHO MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE - Hašková, Kateřina; Drozen, František; Svatoň, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce shrnuje základní teoretické poznatky z oblasti marketingu, definuje marketingový mix a jeho nástroje. Bližší pozornost je věnována těm z nich, které jsou pro téma komunikace rezidenčního marketingu nejvíce aktuální, a to nástrojům komunikačního mixu. Dále se práce zabývá pojmem stavitelství, ze kterého vyčleňuje development a následně rezidenční development. Stručně charakterizuje jeho vývoj, současnou situaci na území České republiky a uvádí základní specifika developerského marketingu. Navazující část se konkrétně věnuje nejvyužívanějším nástrojům marketingové komunikace v rezidenčním developmentu, reklamě, vztahům s veřejností, sponzorování a interaktivnímu marketingu. Dále se práce zamýšlí nad problematikou nadprodukce a nadvýběru na současných trzích a stále obtížnější nalézání cesty k zákazníkovi. Ryze praktická část závěrem uvádí příklady marketingové komunikace největších rezidenčních developerů na českém trhu. Závěrem následuje zhodnocení zkoumané skutečnosti a odhad budoucího vývoje.
Vedoucí práce: František Drozen
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; public relations; marketingová komunikace; bakalářské práce; public relations; communication in marketing; bachelor's theses