Rozvojová pomoc České republiky - Jindrová, Eliška (2010)
Práce se zabývá spoluprací ČR s rozvojovými zeměmi a to jak ve formě poskytování rozvojové pomoci tak podobou vzájemných obchodních vztahů. První část práce obsahuje vymezení základních pojmů a stanovení důvodů pro poskytování rozvojové pomoci. Ve druhé kapitole je charakterizována zahraniční rozvojová spolupráce ČR, její vývoj, role jednotlivých aktérů a současná podoba jak v multilaterální tak v bilaterální formě.Třetí část se věnuje otázce zahraničního obchodu rozvojových zemí.