Rozvojová pomoc České republiky - Jindrová, Eliška; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Gajdušková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se zabývá spoluprací ČR s rozvojovými zeměmi a to jak ve formě poskytování rozvojové pomoci tak podobou vzájemných obchodních vztahů. První část práce obsahuje vymezení základních pojmů a stanovení důvodů pro poskytování rozvojové pomoci. Ve druhé kapitole je charakterizována zahraniční rozvojová spolupráce ČR, její vývoj, role jednotlivých aktérů a současná podoba jak v multilaterální tak v bilaterální formě.Třetí část se věnuje otázce zahraničního obchodu rozvojových zemí.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; mezinárodní obchod; rozvojová pomoc; rozvojové země; bakalářské práce; international trade; development assistance; developing countries; bachelor's theses